top of page
602CB4F5-7A02-41BA-8A5F-086C5AA0350E.jpeg

Medical taping

Medical taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden.
Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. 

 

De achtergrond gedachte van het medical taping op een rijtje :

  • Kinesiotape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt het lichaamseigen genezingsproces.

  • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.

  • Het heeft invloed op de fasciale structuren.

Immers is het veneuze systeem, het lymfesysteem en ook de lichaamstemperatuur, afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering.

bottom of page