top of page
logo Artifex Fysiotherapie

Nijntje Beweeglessen

Met veel plezier brengen wij bewegen voor de allerjongsten!!

beweegdiploma.png

BEWEEGLESSEN GERICHT OP DE MOTORIEK VAN HET JONGE KIND IN COMBINATIE MET HET NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA.

 

Voor de kinderen van 2 -5 jaar werken wij met het Nijntje beweegdiploma. Het is onvoorstelbaar hoe makkelijk kinderen het oppakken, hoe ver ze durven gaan en wat een vertrouwen ze krijgen. Bij dit programma gaat het erom dat de kinderen ervaren dat bewegen leuk is. Hierdoor is de kans groter dat ze dit later blijven doen. Wij van Artifex Fysiotherapie zijn ervan overtuigd dat een goede gezondheid van het kind de basis is voor een goede ontwikkeling.

 

Wat houdt het Nijntje Beweegdiploma in?

 

Bewegen met plezier staat voorop!

Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin jullie kinderen wekelijks speelplezier ervaren en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen gaan leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde motorische ontwikkeling. Het nijntje Beweegdiploma is een Partner in Veelzijdig Bewegen met 3 sterren.

 

In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren jullie kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

 

Partner in Veelzijdig Bewegen 

 

Partner in Veelzijdig Bewegen is in 2021 geïntroduceerd door de sportsector. Het werkt volgens een sterrensysteem. Dit helpt verenigingen, trainers en ouders van sporters om te kiezen voor een sportprogramma waarvan grondig onderzocht is dat kinderen veelzijdig leren bewegen. Het systeem kent drie niveaus. 1 Ster betekent dat het programma aandacht heeft voor een brede motorische ontwikkeling. Bij 2 sterren is het aanbod breed motorische ontwikkeling ruim voldoende aanwezig.

Het nijntje Beweegdiploma heeft 3 sterren ontvangen.


3 Sterren voor een programma betekent dat kinderen zich volledig breed motorisch ontwikkelen. In het programma zitten alle (of bijna alle) basisvaardigheden die belangrijk zijn voor een goede motorische ontwikkeling van een kind. Daarbij is voldoende afwisseling en variatie. Zijn de kinderen veel in beweging en worden de oefeningen aangepast aan het niveau van het kind. Het programma is goed doordacht, opgesteld en uitvoerig getest. Kortom, drie sterren betekent een topprogramma voor de motorische ontwikkeling van kinderen.

 

Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee series beweeglessen voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt gegeven door een door ons speciaal opgeleide beweegspecialist. Na het doorlopen van de lessenreeks ontvangen jullie kinderen het nijntje Beweegdiploma. Daarop staat waar de kinderen allemaal mee geoefend hebben tijdens de lessen.

Nijntje beweegdiploma
Nijntje
nijntje 1.png

Kosten

De kosten voor deelname zijn 130,- per half jaar (20 lessen).

De lessen zijn wekelijks op de vrijdagen van 10:00-11:00 (m.u.v. feestdagen / vakanties).

 

Na ontvangst van inschrijving en het overmaken van de kosten maken wij een strippenkaart aan. Deze stempelen wij steeds af bij deelname aan de lessen. Zo behouden we goed het overzicht. 

 

Wanneer de 20 lessen voldaan zijn is het tijd voor een diploma! Dit doen we vaak ook op de vrijdag, maar dan een uurtje later. Diplomakosten per kind; 10,-. De kinderen ontvangen een KNGU nijntje beweegdiploma met een leuk presentje. Deze diploma ochtend is een leuk beweegfeestje!

 

Een keer een introducee meenemen? ( tussen de 2-5 jaar, of een keer een grote broer of zus). Dat mag! Een losse les kost 6,50 per kind.

bottom of page