top of page
Image by Lee Jeffs

Hydrotherapie

Bewegen in water is voor mensen met stijve spieren, gewrichtsproblemen of wanneer er sprake is van mindervaliditeit een verademing. Het water maakt licht, sluit valgevaar uit en de temperatuur van het warme water, 32 graden, ontspant en vermindert pijn. Daarnaast kan het ook flinke weerstand geven en maakt het dus geschikt voor elke mate van belastbaarheid.

 

Sinds de opening van het nieuwe Zwembad De Banakker in Etten-Leur in 2019 geeft ons team van fysiotherapeuten hier hydrotherapie. Door de fijne samenwerking met Sportfondsen hebben we ook uitgebreid naar Roosendaal om in Zwembad De Stok  onze hydrotherapie te geven.

 

Met kennis, affiniteit en veel plezier begeleiden wij deze therapie. Het effect hiervan is dat de conditie, spierkracht en mobiliteit aanzienlijk worden verbeterd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om na een operatie veel sneller met de revalidatie te beginnen en een versnelt herstelproces opgang te brengen. Bovendien wordt direct algehele coördinatie getraind, is er aandacht voor verbetering van de houding en wordt men meer bewust van het gezond bewegen.

Vanzelfsprekend wordt in alle gevallen rekening gehouden met persoonlijke klachten of beperkingen.

Hydrotherapie is voor mensen van alle leeftijden, wanneer er sprake is van onder andere:

  • reumatische klachten

  • neurorevalidatie

  • aangeboren hersenletsel

  • orthopedische klachten (bijv. heup- en knieproblemen, osteoporose, artrose)

  • hypermobiliteit

  • algemene chronische pijnklachten

  • bij revalidatie na een ongeval of operatie

Wij hebben tevens de beschikking over een stoellift die bij mindervaliditeit ingezet kan worden.

Twijfelt u nog of hydrotherapie iets voor u is? Neem contact met ons op en laat u door ons informeren. Wel moeten we vermelden dat door grote populariteit soms wel rekening moet worden gehouden met een wachtlijst.

bottom of page